.

.

Kodėl atsiranda kosmetikos alergijos?

Pirmiausia norėtume pabrėžti, kad alergijos problema yra sudėtinga ir tiesiogiai priklauso nuo aplinkos, organizmo barjerinių funkcijų ir jame susikaupusių alergenų (pavyzdžiui, kosmetikos priemonių, kurių sudėtyje yra per daug alergiją galinčių sukelti ingredientų, naudojimo).

Nors kas trečias suaugęs žmogus patiria alerginę reakciją, jos priežastys ir reakcijos yra labai individualios. Vienas žmogus gali būti alergiškas tai pačiai sudedamajai daliai, bet ne kitai.



Dažniausi alergenai yra
1. mineraliniai aliejai,
2. parabenai,
3. kvapiosios medžiagos ir
4. pigmentai.


Visos šios medžiagos naudojamos kosmetikoje, kad ji būtų malonaus kvapo, spalvos, ilgai išsilaikytų ir gerai drėkintų. Šie ingredientai sudaryti iš labai mažų molekulių, kurios gali greitai prasiskverbti pro epidermį į dermą. Alerginė reakcija gali pasireikšti, jei sumažėja organizmo barjerinės funkcijos. Reakcija prasideda, kai tik dirgiklio molekulės pasiekia receptorius.



Alergija kosmetikai pasireiškia
1. odos paraudimu,
2. sausumu,
3. deginimu,
4. odos paburkimu,
5. nuo stipraus kvapo gali niežėti nosį.

Pirmiausia reikia vandeniu nuplauti odos plotą, kuris turėjo sąlytį su alergenu. Jei reakcija nepraeina, kreipkitės į gydytoją, kuris patars, kaip reikia gydyti.
Jei esate linkę į tokias reakcijas, turite jautrią galvos odą, apsvarstykite hipoalerginę priežiūrą. Tokia priežiūra vis dar pasitaiko retai, nes tam reikia modernaus požiūrio į gamybą, sumanaus populiarių ir patogių ingredientų pakaitalo.