.

.

Plaukų priežiūra žiemą

Kaip pasirūpinti plaukais šaltymečiu?

Cutrin Villi

Šaltukas, žvarbus vėjas, drėgmė, sausas patalpų oras šildymo sezonu – vėlyvas ruduo bei žiema pažeria aibę išbandymų plaukams. Kaip jais pasirūpinti, kad šaltymečiu išliktų sveiki ir gražūs?


Apsauga nuo šalčio

Dauguma nė nesusimąstę šaltymečiu mūvi pirštines, kaklą apjuosia šiltu šaliku, vilki storą striukę ar paltą. Tokiu pat natūraliu įpročiu turėtų tapti ir kepurės dėvėjimas. Pridengti plaukus ir galvos odą šaltuoju metų laiku būtina, nes taip apsaugosite juos nuo šalčio, atšiauraus vėjo, lietaus bei sniego. Visi šie reiškiniai gali pažeisti plaukų struktūrą, išsausinti tiek galvos odą, tiek plaukus, todėl jie praras sveiką žvilgesį, ims trupėti, slinkti. Didėja ir pleiskanų atsiradimo rizika.
Renkantis kepurę pirmenybę rekomenduojama teikti natūraliems audiniams, mat sintetiniai sukelia plaukų elektrinimąsi. Geriausios yra vilnonės, medvilninės kepurės. Jeigu išorinis audinys pagamintas iš sintetinio pluošto, bent jau pamušalas turėtų būti natūralios medžiagos.

Tinkama higiena

Nors higiena yra sveikatos pagrindas, jos perteklius gali būti žalingas. Ši taisyklė galioja ir rūpinantis savo plaukais, ypač šaltymečiu, kuomet atšiaurios aplinkos sąlygos juos ir taip alina. Vėlyvą rudenį bei žiemą plaukus trinkti patartina ne dažniau kaip kas antrą dieną. Tam jokiu būdu nenaudokite karšto vandens, nes jis sausina galvos odą bei gali pažeisti plaukų struktūrą, jų natūralų apsauginį sluoksnį. Pakaks drungno vandens. Ne mažiau svarbu pasirinkti tinkamą šampūną. Šaltymečiu rekomenduojama naudoti kuo natūralesnės sudėties ir švelnaus poveikio produktus. Idealu, jeigu šampūnas turėtų gilų drėkinantį poveikį. Būtent toks yra CUTRIN VILLI HYDRATING SHAMPOO intensyviai drėkinantis šampūnas. Šis Suomijoje pagamintas produktas yra veganiškos formulės, 89 % jo ingredientų yra natūralios kilmės ir jis pritaikytas specialiai Šiaurės šalių sąlygoms. Apsauginis šampūnas švelniai valo galvos odą bei plaukus, padeda išsaugoti jų žvilgesį, tausoja spalvą. Produkto sudėtyje yra šiaurietiškų spanguolių sėklų aliejaus. Tai – puikus antioksidantų šaltinis, kuris kartu su rožių šaknų ekstraktu maitina ir padeda sustiprinti bei apsaugoti plaukus. Juos sergsti ir specialus šalčio apsaugos kompleksas. Sudėtyje esančios veikliosios medžiagos saugo plaukus ne tik nuo šalčio, bet ir karščio džiovinat plaukų džiovintuvu, taip pat UVA ir UVB spindulių (žiemos saulė, ypač kai yra sniego, gali būti net pavojingesnė nei vasarą!).

Cutrin Villi

Maitinimas ir drėkinimas

Plaukų balzamus bei kondicionierius rekomenduojama naudoti visais metų laikais ir po kiekvieno plaukų plovimo. Šaltymečiu šis patarimas tampa aktualus kaip niekad. Norint, kad plaukai atsilaikytų prieš ypač nepalankias aplinkos sąlygas, jiems būtinas papildomas maitinimas bei drėkinimas. Todėl reikėtų ieškoti specialiai šaltajam sezonui sukurtų plaukų balzamų, kondicionierių, kaukių, serumų ir kitų intensyviam maitinimui bei drėkinimui skirtų produktų. Būkite budrūs ir nesirinkite tų, kurių sudėtyje yra gausu cheminių medžiagų, nes jos tesukuria gražų išorinį efektą, bet iš tiesų plaukus žaloja. Pirmenybę derėtų teikti kuo natūralesnės sudėties, geriausia veganiškiems balzamams bei kondicionieriams, kurie tausoja tiek žmogaus organizmą, tiek aplinką. Beje, tokie tinkami net dažytiems ar chemiškai apdorotiems plaukams, nes saugo jų ryškią spalvą, palaiko sveiką struktūrą ir aprūpina drėgme bei augaliniais maitinančiais komponentais. Puikus pasirinkimas – giliai drėkinantis CUTRIN VILLI HYDRATING CONDITIONER drėkinamasis ir apsauginis kondicionierius. Kaip ir tos pačios linijos šampūno, kondicionieriaus sudėtis papildyta šiaurietiškų spanguolių sėklų aliejumi, rožių šaknų ekstraktu, specialiu šalčio apsaugos kompleksu, veikliosiomis medžiagomis, saugančiomis nuo UVA ir UVB spindulių, karščio. Net 92 % jo ingredientų yra natūralios kilmės. Šis CUTRIN VILLI kondicionierius palengvina plaukų iššukavimą, padeda išlaikyti gyvybingą plaukų spalvą bei sveiką žvilgesį.

Atsargus šukavimas

Šepetys Regincós YoGa

Dauguma žmonių skundžiasi, kad šaltuoju metų laiku plaukus iššukuoti tampa sunkiau. Jie sausėja, labiau veliasi, bandant iššukuoti trupa plaukų galiukai. Siekiant viso to išvengti pirmiausia svarbu prisiminti, kad nevalia šukuoti šlapių plaukų, nes tuomet jie yra pažeidžiamiausi. Prieš šukavimą plaukus rekomenduojama nupurkšti specialia iššukavimą lengvinančia priemone. Nepakeičiamas pagalbininkas – intensyviai drėkinantis plaukų priežiūros purškiklis CUTRIN VILLI HYDRATING & PROTECTING CARE SPRAY. Jis ne tik efektyviai palengvina plaukų iššukavimą, bet ir saugo juos nuo žalingų aplinkos veiksnių, maitina, drėkina, stiprina iš vidaus. Purškiklio sudėtis yra veganiška, 95 % ingredientų yra natūralios kilmės. Maža to, jį be galo paprasta naudoti – tereikia užpurkšti ant švarių drėgnų ar sausų plaukų – nereikia nuskalauti! Tai labai patogu  mūsų skubančiame pasaulyje.
Be iššukavimą lengvinančių priemonių labai svarbus ir tinkamas šepetys. Palankiausias galvos odai ir plaukams yra natūralių šerelių arba medinių dantukų šepečiai (jie ne tik švelniau šukuoja, bet ir mažina plaukų elektrinimosi tikimybę), taip pat rekomenduojami specialūs iššukavimą lengvinantys detangler šepečiai. Jie nepešdami plaukų padeda pašalinti net didžiausias sąvėlas.

Reguliarus kirpimas – būtinas

Galbūt skamba paradoksaliai, tačiau norint turėti sveikus ir ilgus plaukus, juos būtina reguliariai trumpinti – bent kartą per sezoną arba dažniau pagal poreikį. Plaukų galai yra seniausia ir labiausiai nualinta plaukų dalis. Dažniausiai būtent čia prasideda plaukų pažeidimai. Laiku nepašalinus pažeistų plaukų galiukų, pažeidžiama vis tolesnė plaukų struktūra, todėl ilgainiui plaukai praranda spindesį, ryškią spalvą, sausėja, veliasi, slenka. Viso to išvengti padės reguliarūs vizitai pas kirpėją – idealiu atveju kas 8 savaites. Plaukų kondicionieriai, balzamai, kaukės, serumai ir kitos juos saugančios bei tausojančios priemonės padės išsaugoti pakirptus sveikus plaukus.   

Įdomu

• Nors pavieniai plaukai atrodo silpni, kartu jie neįtikėtinai stiprūs. Visi kartu ant žmogaus galvos esantys plaukai galėtų atlaikyti maždaug dviejų dramblių svorį.
• Plaukai – antras pagal augimo greitį žmogaus organizmo audinys. Už juos spartesni tik kaulų čiulpai.
• Vidutiniškai moteris per savaitę plaukų priežiūrai skiria dvi valandas.